söndag 22 mars 2009

Pilis.

Tack Moa för en rolig dag! Hälsa mamma och pappa att detta gör vi gärna om.

Alfred prövar Moas fina gåvagn.

Svårt att få med alla barn på samma bild. Moa är duktig och sitter still.


Men tillslut gick det. Edvin linslusar som vanligt. Alfred barfota som vanligt. Moa söt som vanligt.
Idag fick vi till det. Alla (utom Per-Festprisse) drog till Pilis. Hem till Alfreds tilltänkta, Moa och hennes päron. Plus hund. Barnen lekte som några tokar, lite tårar här och där, mycket skratt och en hel del svettdroppar. De trivs verkligen i varandras sällskap.
Moa lånade Alfreds snutte och verkade gilla den. Alfred ville vara med hunden Kira. Edvin var stark mest hela tiden. Söta ungar! Vi vuxna fikade och pratade pratade och pratade. Himla skoj att få komma och hälsa på.
Nästa gång kanse vi tar fram grillen och grillar oss lite kött och njuter av sommaren? Eller ska vi lyckas med en träff innan?
Ronny och Erik fann varandra, pratade om samma folk, om gamla minnen och sånt som killar pratar om. Typ hemmabiogrejs. Nöjda packade vi in oss i bilen och Alfred däckade.
Lyfte över honom till vagnen när vi kom hem och han sov i 1.5 timma till..
Jag gjorde fläskpannkaka till middag, mamman och pappan gillade det. Men Alfred, NEJ. Grädde är inte hans grej och ännu mindre pannkaka. Verkar som frukt och välling är hans grej. Ibland äter han bra med mat både till lunch och middag. Men vill han inte äta så behöver han inte.
Han äter minst 2 frukter per dag och det är vi så himla glada för. Ett perfekt fika. Han fattar inte vad en kaka är, eftersom att vi aldrig har kakor hemma så duger det gott med frukt. Vi har pratat om det här med godis, glass och annat sött. Och så länge som han håller sig borta. Desto bättre. Självklart får han tårta på kalas och sånt. Men hur ofta är man på kalas? Det känns som en evighet till han ska få äta godis.
Hur gör alla ni? Är ni som mig eller? Får man bli irriterade på folk som tycker att man är snål och konstig för att man inte ger sitt barn (som inte ens är 1 år!!!!!) socker??? För det är väl ändå vi som är föräldrar?
Slut på gnäll. Eller jag gnäller inte ens. Jag bara skriver om sånt som vi pratar om hemma och bland kompisar som har barn..
Farmor och farfar kom och hälsa på idag också. Alfred visade sitt rätta jag, skratta, toka och när klockan blev över 18 så var han helt slut. Snubbla på egna ben, slog pannan och fick bula. Men glad som en sol iallafall. Han tycker verkligen om sina mor och farföräldrar. Tur att de finns!
Han var svår att lägga ikväll igen. Men pappan fick han att somna och det var tur det..

5 kommentarer:

Katrine sa...

Ja man får bli irriterad för det handlar om våra barn och våra val, det får folk respektera. Barnen saknar inte vad de inte är vana vid och de kommer hinna att äta kakor och godis så det räcker.

Åh vad söta de är våra barn och vad kul de har tillsammans.

Tack för idag!!

Mammatillmelvin sa...

Samma här, blir så irriterad på folk som tror att dom kan ge Melvin godis! Han är ju fan bara lite över 1år, då ska man väl inte äta massa socker! Snål är man väl inte för de. Hoppas allt är bra med er alla!

shortan sa...

Håller med dig fullständigt om det där med socker. Små barn ska inte äta godis o dricka läsk tycker jag. Har dom aldrig testat saknar dom det inte. Vi kommer inte ge Olivia sånt utan är det fest kan man göra en fruktsallad eller nåt. Själv blir jag tokig på folk som ger cola till små barn. Jag känner av koffienet i en cola, vad gör då inte en 2 åring tex?

Anna sa...

Jag tycker oxå att man ska undvika att ge sina barn godis och liknande så länge som möjligt. Men jag säger bara att det är lättare med första än med andra barnet. Det mindre barnet vill ju gärna äta samma sak som sitt storasyskon och de blir snabbt medvetna om vad godis är.

Stina sa...

Ja man får absolut bli irriterad på såna människor som tycker det är snålt och konstigt att inte ge barnet godis! Vad ska det vara bra för liksom? Tids nog så kommer de ju att börja äta så det är väl lika bra att hålla dem ifrån det så länge det går .
Vi har inte introducerat godis för Arvid än (han är 2 år 8 mån) och han verkar acceptera att det inte är dags än. Han fattar nog att det är nåt gott men han blir inte ledsen att han inte får. Han får däremot äta tårta om det bjuds och kakor, osv. Får se hur länge han "blir utan" godis, det finns ju typ överallt känns det som.