fredag 6 mars 2009

Ingen vanlig fredag...

Pappa Ronny rensar dagens fångst.

Mmm. Gott. 2,4 kilo. 54 cm lång.

Öppna förskolans pajas.

Den andra hatten var roligare.

Lik sin mor. Med tanke på skurmoppen alltså.
Jaja. Fredag och ingen vanlig fredag. Ronny har varit på friluftsdag. Med sin pappa, farbror och kompis Robban. Ronny lyckades pimpla upp en röding på 2,4 kilo. Den ska ätas under andakt. Vid ett bra tillfälle. Med mandelpotatis. Himmel va gott.
För Alfred har det inte så varit en sån rolig dag, MAGSJUKA. Eller iallafall en släng av den. Han spydde i natt och sov till 8 imorse. Han är väldigt lös i magen, men 3 vällingflaskor, 1 apelsin och en massa majskrokar och såklart en hel del vatten har han fått i sig idag. Men ingen spyyyyyya. Thanks. Även fast han är lös i magen så är vi mer än nöjda att han inte spyr. För blöjor är 1000 gånger lättare att byta än i sängen 1000 gånger. Så nu håller vi tummarna att han blir ännu bättre tills imåra. Hoppas han är riktigt kry till på söndag, då skulle ju jag bjuda på tårta och kaffe. Men kanske att vi skjuter på det 1 vecka. Så att Alfred är 100 % frisk.
Blir så sjukt less på alla baciller nu. Räckte det inte med magsjuka för någon vecka sen, förkylningen som han fick strax efteråt och öroninflammationen som kom tills han öron förra helgen. Han som varit världens duktigaste kille att ta medicin, har öppnat munnen när vi kommit med sprutan och bara svalt. Lille hjälte. Men så igår flyttade magbacillerna in. Jävlar. Jaja. Nya tag. Sjuka ska ju barn vara, men kanske inte hela tiden..
Nu ligger Alfred och Ronny nere i gästrummet och sover. Mysigt. Inte så många gånger det hänt. Men när Alfred är sjuk är det rummet det bästa som finns, svalt och mörkt.
Trevlig helg på er. Vi kanske ses på marknaden imorgon.


2 kommentarer:

Pysselrutan sa...

Men lilla Alfred hopas att du frisknar till snabbt, så att vi kan träffas å äta tårta.
Kram från oss i Torvalla

Katrine (och Moa) sa...

Stackars Alfred då....

Moa fick faktiskt vara hemma från öppna den här veckan så hon om möjligt blir frisk någon gång.

Hon är också superduktigt med medicin, den där äckliga mollipectmedicinen bläääää

Ps. Morbror Petter skötte sig på krogen igår ;)

3333333333333333333333333333333

det sista skrev Moa