tisdag 30 december 2008

Luleå, finally.

Hjälten somna gott.
Pappa och Alfred i skogen.
Alfred kör skoter med morfar.

Igår runt 9,00 packade vi in oss i bilen, förberedde oss på en lång bilfärd. 65 mil!
Jag körde till Dorotea där vi stannade för lunch och bensträckare för oss alla tre.
Sen körde vi nästan utan stopp till Alviksträsk, till min pappa och Alfreds morfar.
Alfred hade sina skrikattacker men det gick över lag bra. Han sov inte så hemskt mycket, men ändå glad när han fick leka med sina leksaker i bilen och suga på min mobil.
Vi kom fram 17,30. Ingen väg är så lång från Arvidsjaur fram till målet.
Vi såg inte en enda ren men tur var ju det, för när man pratar om dem så kommer de fram.
Alfred röjde med morfar Stig när vi kom fram, jagade katten, åt gröt och levde om. Det märktes att han suttit stilla mycket den dagen, stackarn.
Han somnade så gott 19,00 i sin resesäng, i tvättstugan. Vi sover i vardagsrummet bredvid och som känt är ju att vi inte kan sova i samma rum som Alfred. För att någon snarkar. Våran hjälte sov som en stock nästan hela natten, förutom välling. :)
Vi somna också tidigt, och denna dag började 7,00.
Idag har vi varit till doktorn med Alfred, blev lite orolig över hans öra. Det kom ut lite mycket vax och han tar sig för örat. Fick tid 10,15. Guld. Trodde inte vi skulle få tid idag. Men ändå nyårsafton imåra så chansa vill man inte göra.
Alfred var så duktig hos doktorn. Men det visade inte någon konstigt, det enda som gjorde att han tog sig för örat är att han är förkyld och örat blir lite "irriterat" då.
Näsdroppar blev rekommendationen. Tack snälla doktorn!
Sen drog vi till Storheden (tre storlekar större än Lillänge), åt lunch och kikade lite.
Men en trött Alfred fick bestämma att vi skulle åka hem, han och Ronny somnade i bilen och jag lyssnade på Lugna favoriter. Himlans vilken tjejkanal det är.
När vi kom hem så hade morfar gjort fläskpannkaka och kokat sylt. Gott.
Dags för premiärskotertur för Alfred. Vi fick långa hörselkåpor av morfar. Glömde våra hemma. Alfred skrek på skotern (glatt skrik!) och jag fick sitta bak på vedkälken. För att hämta ved var målet. Eller småved till bastun.
Nu sover gullungen och Ronny och pappa bastar, tyst inne. Underbart. Pappas Wiveka kommer om ett tag, skönt med lite kvinnliga röster här.
Jag bjuder på några bilder från dagen. Vi hörs nog snart igen.
Gott nytt år på er alla!

Inga kommentarer: